fbpx
Pretecho Echocentrum Leidsche Rijn

Pretecho Echocentrum Leidsche Rijn

Pretecho Leidsche Rijn

Average Reviews

Foto\'s

Info

Inhoudsopgave

Een pretecho bij Echocentrum Leidsche Rijn

Je bent van harte welkom voor een pretecho bij echocentrum Leidsche Rijn in Utrecht. Je kunt op een ontspannen manier professionele pretecho’s laten maken. Het team van vaste en flexibele echoscopisten is ervaren en gekwalificeerd om je goed uit te leggen wat je ziet.

Boek direct jouw pretecho bij Echocentrum Leidsche Rijn

Pretecho in Utrecht bij echocentrum Leidsche Rijn: Wat zijn de mogelijkheden?

Voor een pretecho in Utrecht kun je bij Echocentrum Leidsche Rijn terecht voor diverse pretecho’s, zodat jij gedurende je gehele zwangerschap van je aanstaande kleintje kunt genieten. Bij Echocentrum Leidsche Rijn kun je terecht voor de volgende pretecho’s:

De vroege echo noemt men ook wel de 7 weken echo, omdat je vanaf dan het hartje kan zien kloppen. Het is echter mogelijk om tot 12 weken gebruik te maken van deze pretecho. Voor deze echo heb je geen verwijzing van de verloskundige nodig. Het komt wel eens voor dat de pretecho niet lukt, omdat de baby er bijvoorbeeld net niet goed voor ligt.

Wil je meer weten wat deze echo inhoudt? Lees dan ons uitgebreid artikel over de 7 weken echo

Je fantaseert vast over namen en wilt misschien heel graag het geslacht van je kindje weten. Een geslachtsbepaling echo is hiervoor bedoeld: je komt erachter of je een jongen of meisje bij je draagt. Een mooi moment om even te spieken.

Bij het Echocentrum Leidsche Rijn kan je vanaf de 14e week in je zwangerschap terecht voor een geslachtsbepalings echo. Kom je later tussen de 15-16 weken dan kunnen ze het vaak nog beter beoordelen.

Wil je meer weten wat deze echo inhoudt? Lees dan ons uitgebreid artikel over de geslachtsbepaling echo 

Deze pretecho kan je tussen de 13 & 18 weken  laten maken. Bij een 2D echo worden platte foto’s gemaakt. Leuk dus voor het plakboek of om even snel aan opa en oma te laten zien. Tijdens de echo hoor je het hartje kloppen en zie je je baby bewegen. Wil je een uitgebreider beeld? Dan kan je ook kiezen voor onze 3D/4D echo.

Wil je meer weten wat deze echo inhoudt? Lees dan ons uitgebreid artikel over de 2D echo

Als je kiest voor een 3D/4D echo zie je live wat er allemaal in je buik gebeurt. Je ziet je baby bewegen in drie- of vierdimensionaal beeld. Een bijzondere ervaring waar je echt volop van kan genieten.

De mooiste beelden krijg je als je tussen de 25 en 30 weken zwanger bent. Er is dan genoeg onderhuids vet aanwezig, zodat je de wangetjes goed kan zien. Ben je zwanger van een meerling? Dan kan je de echo het beste rond de 15e week inplannen. 

Wil je meer weten wat deze echo inhoudt? Lees dan ons uitgebreid artikel over de 3D/4D echo.

Staat jouw pretecho er niet tussen? Mogelijk wordt deze wel door een ander centrum aangeboden. Bekijk ons overzicht met alle aanbieders van pretecho’s in Nederland om jouw gewenste echo in de buurt te vinden.

Pro Tip 1: Kom bij een echo tussen de 10e en 15e week met een gevulde blaas. Dat betekent: 1 uur van tevoren uitplassen en daarna 2 of 3 glazen water drinken. Hierdoor is het kindje beter te zien op de echo.

Meer uit je pretecho halen? Er zijn aantal zaken die je zelf kunt doen om beter voorbereidt te zijn voor je afspraak. Lees al onze tips voor je afspraak. Mocht je al deze tips opvolgen, dan blijft er altijd de kans dat jouw kindje zich verstopt en moeilijk zichtbaar is op de echo. Uiteraard doen de echoscopisten werkzaam bij Echocentrum Leidsche Rijn hun uiterste best om jouw kindje mooi in beeld te brengen.

Pretecho Echocentrum Leidsche Rijn

Hoeveel kost een pretecho bij Echocentrum Leidsche Rijn?

Een pretecho maak voor je eigen plezier. Omdat er geen sprake is van een medische indicatie, vergoedt je zorgverzekeraar deze echo’s niet vanuit de basisverzekering. Wil je weten hoeveel een pretecho kost bij Echocentrum Leidsche Rijn?  Bekijk hieronder het heldere overzicht van de kosten:

De vroege echo noemt men ook wel de 7 weken echo, omdat je vanaf dan het hartje kan zien kloppen. Het is echter mogelijk om tot 12 weken gebruik te maken van deze pretecho. Voor deze echo heb je geen verwijzing van de verloskundige nodig. De kosten van de 7 weken echo bedragen €38,92 (incl. btw) bij Echocentrum Leidsche Rijn en de echo duurt ongeveer een tien minuten.

Wil je meer weten wat deze echo inhoudt? Lees dan ons uitgebreid artikel over de 7 weken echo

De geslachtbepaling echo is altijd in 2D bij Echocentrum Leidsche Rijn en duurt ongeveer 10 minuten. De kosten van geslachtsbepaling zijn slechts € 30,00 (incl. btw). Dit is inclusief een aantal zwart/wit foto’s van je kindje. Wil je de foto’s digitaal ontvangen? Dat kan. Zij bieden de mogelijkheid om een USB stick aan te schaffen, zodat je de foto’s kan downloaden en makkelijk kan delen met vrienden en familie. 

Wil je meer weten wat deze echo inhoudt? Lees dan ons uitgebreid artikel over de geslachtsbepaling echo 

Vanaf de 13e week dat je zwanger bent kan je bij Echocentrum Leidsche Rijn een 2D echo laten maken. Je krijgt deze echo niet vergoed omdat er geen medische indicatie is. De kosten van een 2D echo bedragen €45 (incl. btw) bij Echocentrum Leidsche Rijn en de echo duurt ongeveer 20 minuten. Je krijgt een aantal zwart/wit foto’s mee naar huis. Wil je de foto’s digitaal ontvangen? Dat kan. Zij bieden de mogelijkheid om een USB stick aan te schaffen, zodat je de foto’s kan downloaden en makkelijk kan delen met vrienden en familie. 

Wil je meer weten wat deze echo inhoudt? Lees dan ons uitgebreid artikel over de 2D echo

Wil jij alvast kennismaken met je ongeboren kindje? Dan is een 3D/4D echo wat voor jou. Je krijgt de kosten voor deze echo niet vergoed omdat er geen medische indicatie is. De kosten voor een 3D/4D echo bij Echocentrum Leidsche Rijn bedragen slechts €90 (incl. btw). Je mag dan ongeveer een half uur naar je kindje kijken. Na afloop krijg je een aantal foto’s mee. Wil je de foto’s digitaal ontvangen? Dat kan. Zij bieden de mogelijkheid om een USB stick aan te schaffen, zodat je de foto’s kan downloaden en makkelijk kan delen met vrienden en familie. 

Wil je meer weten wat deze echo inhoudt? Lees dan ons uitgebreid artikel over de 3D/4D echo.

Pro Tip 2: Afhankelijk van hoever jij bent in jouw zwangerschap, is er de mogelijkheid om een bepaalde pretecho bij Echocentrum Leidsche Rijn te doen. Kijk hier goed naar voordat je een afspraak inplant.

Ben je bijvoorbeeld 14 weken zwanger, dan is een geslachtsbepaling echo bij Echocentrum Leidsche Rijn mogelijk. Deze echo wordt door Echocentrum Leidsche Rijn al aangeboden vanaf de 14e, maar bij voorkeur 15e week. Pas vanaf de 14e of 15e week kunnen ze je kindje echt goed in beeld brengen en is het uitwendige geslacht ontwikkeld. 100% zekerheid heb je pas na de geboorte, maar vanaf dit moment kan de echoscopiste er behoorlijk zeker over zijn.

Pro Tip 3: Houd er rekening mee dat een pretecho soms niet lukt, omdat de baby net niet goed in beeld ligt bijvoorbeeld. Natuurlijk doet de echoscopist zijn uiterste best om je een mooie, succesvolle pretecho te bieden.

Pro Tip 4: Een pretecho is natuurlijk vooral voor je plezier bedoeld. Het leuke is dat je meerdere mensen mag meenemen om er ook van te genieten.

In tegenstelling tot medische echo’s, waar dit niet is toegestaan. Zijn familieleden, vrienden en ook kinderen welkom, bedenk echter goed of dit handig is. De echocentra beschikken vaak niet over personeel om op kinderen te letten. Informeer altijd bij het echocentrum van je keuze hoeveel mensen je mee kunt nemen in de echoruimte.

Pretecho Echocentrum Leidsche Rijn

Een hele bijzondere ervaring, maar ook spannende tijd breekt aan. Langzamerhand gaat je buik groeien en kan je je baby voelen bewegen. Je moet nog even wachten totdat je je baby in het echt kunt bewonderen en vasthouden. Gelukkig is het wel mogelijk om alvast te spieken, dankzij een pretecho. Maar wat is dit nu eigenlijk precies? Welke soorten pretecho’s zijn er en wat zijn de verschillen? Om antwoord te geven op al je vragen hebben we een duidelijk artikel over pretecho’s geschreven, waarin we zoveel mogelijk proberen toe te lichten. 

Een pretecho is een bijzondere ervaring, iets wat je nooit meer zal vergeten. Een 3D echo bij Echocentrum Leidsche Rijn, maakt dit moment nog specialer. Een bijzondere pretecho waarbij je jouw ongeboren kind voor het eerst haarscherp en realistisch in beeld wordt gebracht. Je ziet niet alleen de contouren, maar ook het volume van je baby. Heeft hij/zij bolle wangetjes en op wie lijkt hij/zij eigenlijk? Soms zie je ook echt al de mimiek tijdens de echo: boos kijken, lachen, pruilen of even gapen… het is een bijzondere ervaring.

Wil je een 3D echo bij Echocentrum Leidsche Rijn en zo optimaal genieten van de bijzonder periode die je nu mee maakt? Bekijk dan ook even wat ze erover zeggen op hun eigen website.

3d echo Echocentrum Leidsche Rijn

Genieten van een pretecho bij Echocentrum Leidsche Rijn? Maak direct een afspraak

Voor pretecho’s ben je van harte welkom bij Echocentrum Leidsche Rijn. Je vindt ze op de Louis Armstronglaan 7, 3543 EB in Utrecht. Eén van hun professionele echoscopisten ontvangt je graag in hun echoruimte. Op een ontspannen manier bekijk je samen jouw kindje.

Geef tijdens het maken van je afspraak duidelijk door om welke pretecho het gaat en in welke week van je zwangerschap je zit. Dit maakt het makkelijker om samen een geschikt moment in te plannen voor je pretecho.

Een afspraak voor je pretecho bij Echocentrum Leidsche Rijn is heel makkelijk en eenvoudig geregeld.

Deel deze pagina

WhatsApp
Twitter
Facebook
Email

Today Closed UTC+2

09:00 - 19:00
 • Monday
  09:00 - 19:00
 • Tuesday
  09:00 - 19:00
 • Wednesday
  09:00 - 19:00
 • Thursday
  09:00 - 19:00
 • Friday
  09:00 - 19:00
 • Saturday
  09:30 - 16:00
BabyBaby

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Privacy Settings saved!
Privacy-instellingen

When you visit any web site, it may store or retrieve information on your browser, mostly in the form of cookies. Control your personal Cookie Services here.

These cookies are necessary for the website to function and cannot be switched off in our systems.

In order to use this website we use the following technically required cookies
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Decline all Services
Accept all Services